Dit is hoe je glanzend en gezond haar krijgt!
Beauty

Dit is hoe je glanzend en gezond haar krijgt!

Glanzend haar is iets waar we allemaal over dromen. Helaas weten velen van ons toch niet hoe we het moeten krijgen. Het lijkt namelijk allemaal erg gecompliceerd en een tijdrovende – en vooral dure – taak. Gelukkig hoeft dit helemaal niet waar te zijn! Kort of lang, gekruld of steil, wij kunnen helpen om jouw doffe haar weer glans en vitaliteit te geven. Blijf lezen om gemakkelijk gezond en glanzend haar te krijgen!

Gemakkelijke manieren om glanzend en gezond haar te krijgen

Borstel je haar

Je denkt misschien dat het borstelen van je haar het beschadigd (dat dacht ik zelf namelijk ook), maar minstens twee of drie keer per dag borstelen helpt de bloedcirculatie te verbeteren. Het helpt ook de voedingsstoffen om de haarzakjes te bereiken. Hierdoor wordt je haar (weer) gezond en mooi glanzend.

Verander je shampoo voor glanzend en gezond haar

Gebruik je de juiste shampoo voor je haar? Of heb je er maar gewoon een gekozen met een leuke verpakking en goedkope prijs? Dit wil je absoluut niet doen Je haar kan er namelijk onder lijden als je een shampoo gebruikt die niet bij je haartype past. Net zoals dat niet iedereen van dezelfde makkelijke recepten houdt, geldt hetzelfde voor de producten waar jouw haar van houdt. Het gebruik van een olie-regulerende shampoo op ruw en droog haar kan het bijvoorbeeld pluizig maken en shampoos met sulfaten laten je krullen breken. Lees hier eens meer over: Sulfaten, siliconen en parabenen; zijn ze echt zo slecht voor je haar? Probeer je shampoo te veranderen en kijk of je haar er goed op reageert!

Gebruik warm en koud water

Door alleen warm water te gebruiken, kan je haar droog worden, terwijl alleen koud water je haar stijf kan maken. Maar het gebruik van lauw water om je haar te wassen en koud water voor de laatste spoeling kan het haar verzachten en de glans versterken. Lauwwarm water opent de nagelriemen en spoelt het vuil weg. Koud water (water op kamertemperatuur) sluit de haarschubben, sluit het haarvocht af en voorkomt kroezen. Dat is toch top!

Vermijd het gebruik van hitte op je haar

Het veelvuldig gebruik van een föhn, stijltang of krultang kan je haar extreem droog maken en de natuurlijke glans wegnemen. Je kunt in plaats daarvan warmtevrije styling gebruiken, zoals krulrollers. Keratinebehandelingen kunnen ook een goede optie zijn. Wanneer je hitte écht gaat vermijden, zal je snel merken dat je gezond en glanzend haar krijgt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.